SCHADE AAN PLEISTERWERK & HOUTROT


PLEISTERWERK

Door vocht in de muren stapelen muurzouten zich op. Deze zorgen ervoor dat pleisterwerk stilaan zijn hechting verliest. Door de verminderde kracht van het pleisterwerk en de verhoogde vochtigheid in de muur, zal de laag pleister daarom beetje bij beetje loslaten.

Vaak merk je dit eerst door belletjes die zich vormen onder de verflaag op de muur.


HOUTROT

Zijn je muren (deels) uit hout gemaakt, dan zal het vocht in je muren er voor zorgen dat dit hout gaat rotten. Nat hout is trouwens de ideale voedingsbodem voor huiszwammen, die nog meer schade toebrengen.

SCHADE AAN JE PLEISTERWERK OF HOUTROT DOOR VOCHT?

Laat je vochtprobleem bestrijden.

BEHANDELING

Wanneer het pleisterwerk grote schade heeft opgelopen, zit er niets anders op dan de beschadigde laag te verwijderen en de muur te injecteren met vochtbestrijdende mengeling. 

Vervolgens dient men een waterdichte wapening aan te brengen op de brute muur, dit is een cementlaag dat geen water doorlaat. Nadat de muur waterdicht is gemaakt, kan hij opnieuw bepleisterd worden.

Hetzelfde geldt voor houtrot. Eerst moet alle rotte hout verwijderd worden en pas daarna kan er opnieuw gebouwd en afgewerkt worden.

Let op: vochtplekken onbehandeld bedekken met verf is nooit een blijvende oplossing en zorgt ervoor dat het vochtprobleem op termijn alleen maar groter wordt.

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/opt/cpanel/ea-php56/root/usr/lib64/php/modules/imagick.so' - libMagickWand.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: