SALPETERVORMING OP DE MUUR


Wanneer muren lange tijd vochtig zijn, kan er salpetervorming ontstaan. Salpeter wordt ook wel kaliumnitraat genoemd en is een combinatie van vocht en chemische elementen in het grondwater.

Salpeter bestaat o.a. uit ammoniak en is schadelijk voor de gezondheid en de kwaliteit van de bouwconstructie, dus kan salpetervorming best zo snel mogelijk aanpakt worden.

Salpeter is te herkennen aan de witte cirkels die zichtbaar worden op jouw muren. 

LAST VAN SALTPETERVORMING OP JE MUUR?

Laat je vochtprobleem bestrijden.

BEHANDELING

Salpeter verwijderen kan je ook zelf doen. In heel wat doe-het-zelf-winkels zijn producten te vinden die dit probleem kunnen oplossen en verdere verspreiding voorkomen. Vaak gaat het om vloeistoffen die je op de muur kan aanbrengen.

Vooraleer je begint aan de behandeling moet eerst alle behang en/of verf van de muur verwijderd worden. Het salpeter dat reeds aanwezig is, moet zo goed mogelijk verwijderd worden. Borstel de muur in met de oplossing, spoel de muur dan goed af en laat vervolgens enkele weken drogen.

Zorg ervoor dat je handschoenen aantrekt en een veiligheidsbril opzet bij het behandelen van de muur. 

Opgelet: salpeter verwijderen lost je vochtprobleem niet op! Daarom is het belangrijk om steeds een expert in te schakelen. Zo ben je zeker dat je kiest voor een duurzame oplossing.

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/opt/cpanel/ea-php56/root/usr/lib64/php/modules/imagick.so' - libMagickWand.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: